Medier og kommunikasjon Vg2

Tiden har kommet for å utforske og teste ut det du liker best i mediefagene, velkommen til VG2!

På VG2 skal du få en bedre forståelse og litt dypere kompetanse i mediefagene. Du skal utforske alle mulighetene som finnes, og teste ut hva du liker. Du får jobbe enda mer med programvare for å utvikle ferdighetene dine. Kanskje får du også lært flere typer programvare. Du vil jobbe i enda flere praktiske prosjekter, og diskusjoner og dypdykk ned i hvordan mediene påvirker oss som enkeltmennesker og samfunn vil bli fokusområder.

Du vil også få velge deg et valgfritt programfag som du skal ha 5 timer i uka. De fleste fagene du kan velge er medierelaterte fag som bilde, tekst eller grafisk design. Da vil du kunne fordype deg i den delen av mediefagene du liker aller best, og få mange praktiske oppgaver i det. Det vil si – enda flere morsomme timer på skolen! Det vil også være mulig å velge sosiologi.

Vi gjør oppmerksom på at de valgfrie programfagene kan endres fra ett skoleår til et annet. Ønsker du mer informasjon om dette så kan du kontakte oss. 

Av fellesfag kommer du til å ha norsk, kroppsøving, matte, historie, fremmedspråk, samfunnsfag og geografi. De to førstnevnte fagene er de eneste som ikke er avsluttende fag på VG2.

Merk deg at dersom du ikke har tatt fremmedspråk på ungdomsskolen, så må et av de valgfrie programfagene dine på VG3 være et fremmedspråk.

Det er også verdt å merke seg at på Drømtorp vgs tilbyr vi kun P-matte. Fremmedspråkene du kan velge mellom er tysk eller spansk.