Medier og kommunikasjon

Vil du ha en spennende og variert skolehverdag? Er du nysgjerrig, interessert i samfunnet rundt deg, søker spenning og liker fortellinger? Ønsker du generell studiekompetanse? Da er studieforberedende Medier og kommunikasjon noe for deg!

 

Derfor skal du velge studieforberedende medier og kommunikasjon

1. Du får jobbe praktisk og kreativt

Du får lage medieprodukter som kortfilm, reklamefilm, radio, nettside, tegneserie, fotografier, apper og mye annet. Det blir variert og praktisk jobbing og når du har fått øvd deg på ulike typer medier, får du oppgaver du kan løse på den måten du synes er best.

2. Mer av det du synes er gøy gir bedre resultater

På VG2 og VG3 får du selv velge hvilke programfag du ønsker å fordype deg i. Hva synes du selv er morsomst? Kanskje er det film, foto, grafisk design eller tekst? På denne måten sørger du for at DIN skoleuke blir mest mulig interessant. Har du det gøy på skolen, så blir du mer motivert og oppnår bedre resultater!

3. Ferdigheter du vil få bruk for senere!

Hos oss vil du lære en masse du kan få bruk for senere, selv om du ikke nødvendigvis skal jobbe i mediebransjen i fremtiden. Du vil få mange digitale ferdigheter, lære om kommunikasjon, hvordan mediene fungerer i samfunnet og målgrupper. Du vil bli mer selvgående, bedre på samarbeid og lære hvordan du kan «lære deg selv å lære». Dette er ferdigheter som vil bli etterspurt i fremtidens jobbmarked – uansett bransje. Du får meget engasjerte lærere som selv har jobbet i mediebransjen.

4. En variert og morsom skolehverdag

Du lærer å bruke utstyr som fotokamera, filmkamera, tegnebrett, lydopptaker og radiomikser. Vi har nytt, flott radiostudio samt film- og fotostudio. Du lærer programvare for bl.a bilde- og filmredigering. Vi besøker spennende mediebedrifter og får foredrag fra aktører i mediebransjen.

Generell studiekompetanse gir deg alle muligheter etter VG3

Etter å ha gått studieforberedende medier og kommunikasjon så kan du velge en hvilken som helst karrierevei. Det er fordi du har oppnådd generell studiekompetanse som gir deg muligheten til å gå videre til en hvilken som helst høyskole eller universitet.

Samtidig har du hos oss opparbeidet deg kompetanse som gjør deg ekstra godt forberedt til yrker/utdanninger innenfor mediebransjen. Eksempler på yrker/utdanninger er webredaktør, webdesigner, spilldesigner, journalist, grafisk designer, fotograf, animatør, film- og tv- produsent/regissør, lydteknikker, informasjonskonsulent, reklameskaper, radioprodusent, medieviter osv.

Hva får jeg oppleve når jeg går medier og kommunikasjon (MK)?

Først og fremst ønsker vi å gi MK-elevene våre morsomme og interessante dager på skolen. Mediefag som de opplever som et avbrekk fra andre fag. Timer der de kan gjøre praktiske og morsomme oppgaver.

Fordi du oppnår generell studiekompetanse når du har gått MK, så betyr det at du også vil få alle de fellesfagene du trenger. Du vil også kunne velge valgfrie programfag på VG2 og VG3.

Klikk her for å se hele fag- og timefordelingen på medier og kommunikasjon

Det er verdt å merke seg at på Drømtorp vgs tilbyr vi kun P-matte. Fremmedspråkene du kan velge mellom er tysk eller spansk. Merk også at dersom du ikke har tatt fremmedspråk på ungdomsskolen, så må et av de valgfrie programfagene dine på VG3 være et fremmedspråk.

Om du vil lese mer om hva du kan forvente i de ulike skoleårene, så klikk på lenkene under.

Klikk her om du vil lese mer om hva du kan forvente på VG1

Klikk her om du vil lese mer om hva du kan forvente på VG2

Klikk her om du vil lese mer om hva du kan forvente på VG3