Elev-PC for elever ved skoler i tidligere Akershus

Alle elever i de videregående skolene i Viken fylkeskommune skal ha en bærbar datamaskin. Elever ved de videregående skolene i tidligere Akershus må selv sørge for å skaffe seg en datamaskin til skolestart.

Du kan lese mer om minstekravene, hvilke modeller du kan velge mellom og hvordan du bestiller på www.viken.no/elev-pc.

Uansett hvilken datamaskin du velger å bruke, vil du få:

• utstyrsstipend fra Lånekassen (gjelder elever med ungdomsrett).
  • gratis tilgang til alt du trenger av programvare til bruk i opplæringen, inkludert Office 365 og andre lisensbaserte programmer.
  • ansvaret å holde datamaskinen i orden. IKT-kontoret ved skolen kan hjelpe deg med feilsøking o.l.

Hva slags datamaskin bør du velge?

På noen av utdanningsprogrammene brukes programvare som bare fungerer på enten PC eller Mac. Noe programvare krever en kraftig PC eller Mac. Skolen har utlånsutstyr til bruk på skolen for deg som ikke kan bruke programvaren på din egen datamaskin. Tabellen under viser hva slags datamaskin du bør ha dersom du ønsker å benytte din egen datamaskin framfor å låne utstyr av skolen.

Vi gjør oppmerksom på at elever som trenger lydbøker fra Statped bør velge pc da avspillingsprogrammet på mac ikke fungerer optimalt i denne sammenheng.

Krav til datamaskin ved Drømtorp vgs

Minne

Harddisk Prosessor Skjerm/grafikk Kommentar Pris til elev

Lenovo E495

256 GB AMD Ryzen 5 3500U  1920x1080 1071,-/2963,-

Lenovo T495

8 GB

256 GB AMD Ryzen 7 Pro 3700U 1920x1080 Touchskjerm, ekstra USB-c-port (begge USB-c-porter støtter Thunderbolt), fingeravtrykkleser 9863,-

MacBook Air

256 GB 1,1 GHz i3 to-kjerners Retina/Intel Iris Plus 8763,-

MacBook Pro

256 GB 1,4 GHz i5 fire-kjerners Retina/Intel Iris Plus 645 12340,-

Du kan lese mer om PC-ordningen på fylkeskommunens nettsider.