Forskningskonkurransen "Holbergprisen i skolen" er i gang!

Drømtorp er plukket ut som en av tyve skoler som skal delta i årets utgave av forskningskonkurransen "Holbergprisen i skolen". Det er to sosiologiklasser på VG3 som deltar.

Torsdag 12. desember fikk skolen besøk av Birger Berge fra Holbergprisen som presenterte hva konkurransen går ut på. Elevene fikk en innføring i hvem Ludvig Holberg var og hva som er målet med denne prisen. Det som er bra med å delta i denne konkurransen, er at elevene blir kjent med en annerledes måte å jobbe på. Å skrive en forskningsrapport er noe helt annet enn å ha en vanlig innlevering på skolen. Dette vil forberede elevene på det livet som venter på høyskole eller universitet. 

Det er lærerne Anne, Håvard og Usman som skal veilede elevene i konkurranseperioden. De deltar også i skolens jury som skal bestemme hvilke tre rapporter som skal sendes inn som skolens bidrag til Holbergprisen i skolen. I juni blir det klart hvem som vinner den nasjonale konkurransen. 1. plassen får 30.000 kr, 2. plassen vinner 20.000 kr og tredjeplassen får 10.000 kr som kan disponeres fritt uten restriksjoner. 

Vi ønsker elevene lykke til med prosjektet og håper Drømtorp stikker av med seieren!

Les mer om "Holbergprisen i skolen" her.