Påbygging

Påbygging til generell studiekompetanse Vg3

Generell studiekompetanse gir mulighet for opptak til de fleste studier ved høgskoler og universiteter.

Du kan søke påbygging dersom du

•    har gått 2 år på en yrkesfaglig studieretning, eller
  •   har fullført fagbrev

På allmennfaglig påbygning oppnår du generell studiekompetanse.

Fag- og timefordeling

Norsk: 10 timer
Matematikk: 5 timer
Historie: 5 timer
Naturfag: 3 timer
Kroppsøving: 2 timer
Programfag: 5 timer

Programfag til valg skoleåret 2016/17:

• Internasjonal engelsk
  • Markedsføring og ledelse
  • Psykologi

Gjennomføringen

Å gjennomføre ’Påbygging’ er krevende. Her skal man ta igjen de teoretiske fagene som de som har hatt studiespesialiserende allerede har hatt. Det krever motivasjon, innsats og evne til å prioritere.

Dersom du velger å søke ’Påbygging’ på Drømtorp, så kan du forvente deg et veldig godt miljø både blant elever og lærere. Du kan forvente deg lærere som er dyktige, og som bryr seg om akkurat deg. Vi er opptatte av at nettopp du skal få ut ditt potensial, og at vi for å komme dit må jobbe sammen. Gjennom samarbeid skal vi gi den enkelte de beste muligheter for å utvikle seg både faglig og personlig.

Marianne Vik

Assisterende rektor