Medier og kommunikasjon

Har du lyst til å ha en spennende og variert skolehverdag? Er du nysgjerrig, interessert i samfunnet rundt deg, søker spenning og liker fortellinger? Da er Studieforberedende med Medier og kommunikasjon utdanningsvalget for deg.

Dette er studiet for deg som liker underholdning, spill, informasjonsteknologi og digitale medier. Og for deg som liker å jobbe med tekst, lyd eller bilde, og som er opptatt av hvordan samfunnet endrer seg.

Kanskje ønsker du i tillegg generell studiekompetanse for å kunne studere videre på universitet eller høgskole etterpå?

Som elev på denne nye linjen på Drømtorp får du et avbrudd i skoledagen som er virkelig annerledes!  Hos oss jobber vi med å gjøre skole om fra teori til praksis.

Du vil lære å bli selvgående igjennom variert arbeid, og du vil få muligheten til å oppleve undervisning utenfor klasserommet.

Hos oss får du prøve deg i et filmstudio, bruke mørkerom og lydstudio og du får bli med på ekskursjoner og opplevelser som gir innblikk i en stadig mer kompleks medieverden. Du vil få opplæring i relevant og dagsaktuell programvare og du vil lære å se mediesamfunnet med et kritisk blikk. Du vil utvikle dine evner og muligheter til å skape ideer, drive en prosess, utvikle, produsere og publisere medieprodukter alene og sammen med andre.

Du vil møte dyktige lærere med bred erfaring fra bransjelivet og som kan formidle sin kunnskap til akkurat deg. Hos oss har vil lærere som er opptatt av at du skal ha det bra og at du opplever skolehverdagen som relevant.

Hos oss lærer du å bruke viktige verktøy som du vil ha stor glede av om du ser for deg en fremtid innen andre yrker som krever utstrakt bruk av kommunikasjon.

Den kompetansen du opparbeider deg hos oss vil være aktuell innen de aller fleste yrker i fremtiden. Du kan bli webredaktør, webdesigner, spilldesigner, journalist, grafisk designer, mediedesigner, animatør, film- og tv- produsent/regissør, lydteknikker, informasjonskonsulent, AD, prosjektleder, radioprodusent, innspillingsleder - eller velge et annet yrke innen samme bransje.

Du kan også velge en helt annen karrierevei. Med generell studiekompetanse kan du gå videre til en hvilken som helst høyskole eller universitet.

Alle tre årstrinn har ti uketimer i mediefag (mediesamfunnet og medieuttrykk), og disse skal i stor grad være praktisk rettede. De to siste årene inneholder i tillegg valgfrie programfag som også har mediefaglig innhold. Da kan du velge mellom tekst, lyddesign, bilde, grafisk design og medieutvikling.

Fagene du får for hvert år pr uke er som følger:

VG1:   5 timer Mediesamfunn

+ Fellesfag (Engelsk (5 timer), Norsk (4 timer), Matematikk (5 timer),

Naturfag(5 timer), Fremmedspråk (4 timer) kroppsøving (2 timer)

VG2:   5 timer Mediesamfunn

5 timer valgfritt programfag

+ fellesfag (Norsk (4 timer), Matematikk (3 timer), Samfunnsfag (3 timer),
           Geografi (2 timer), Historie (2 timer), Fremmedspråk (4 timer), kroppsøving (2 timer)

VG3:   5 timer Mediesamfunn

10 timer valgfritt programfag

+ fellesfag (Norsk (6 timer), Historie (4 timer), Religion og etikk (3 timer), kroppsøving (2 timer)

Dersom du ikke har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen: Fremmedspråk (5 timer)

Lurer du på om Medier og kommunikasjon på Drømtorp skoleåret 2016/2017 er et skolevalg som passer for  deg? Ta kontakt med oss for å gjøre avtale om å delta på en skoledag.

Marit Bulterud

Avdelingsleder