Design og håndverk - medieproduksjon

Er du kreativ, målrettet og liker å uttrykke deg visuelt og skriftlig? Vil du lære mer om hvordan filmskapere, youtubere, fotografer, tegnere, tekstforfattere, lydteknikere eller designere jobber? Da kan Medieproduksjon være noe for deg.

Dette er studiet for deg som ønsker en praktisk skolehverdag, og som ønsker å jobbe med noe innen visuell kommunikasjon, TV, reklame, tegning, film / lyddesign eller journalistikk.

Vi legger til rette slik at du kan utvikle ferdigheter som er nødvendige for å kunne jobbe som TV eller web-produsent, filmskaper, fotograf eller mediegrafiker, illustratør, regissør, lyddesigner og AD eller lignende yrker innenfor samme fagfelt.  Du vil også oppnå bred kompetanse og forståelse for det nye mediesamfunnet og kunne jobbe tett med fremtidens mediekanaler.

Vi kan tilby praktisk arbeid i filmstudio, mørkerom og lydstudio og vi drar på ekskursjoner og besøk som er relevante – noe av opplæringen vil derfor foregå utenfor klasserommet. Du vil oppøve deg ferdigheter til å jobbe selvstendig i kreative prosesser, alene eller sammen med andre. Vi tilbyr opplæring i relevant programvare.

Du vil møte dyktige lærere med bred erfaring fra bransjelivet og som kan formidle sin kunnskap til akkurat deg. Tilknytningen til bransjelivet vil gi deg muligheten til å opprette kontakter som vil kunne ha betydning for deg senere. Hos oss har vil lærere som også er opptatt av at du skal ha det bra og at du opplever skolehverdagen som relevant.

Du ønsker kanskje å komme deg ut i lønnet arbeid raskt, eller å ta fag/svennebrev som mediegrafiker eller fotograf. Hos oss vil du få denne muligheten ved at vi samarbeider med lokalt næringsliv og du er ute i bedrift en dag i uken. Etter to år kan du gå i lære som mediegrafiker eller fotograf.

Du har også muligheten til søke allmennfaglig påbygging og fortsatt få studiekompetanse skulle du ombestemme deg.

Fagene du vil få hver uke er som følger:

VG1:             5 timer Mediekommunikasjon

6 timer Mediedesign og uttrykk

6 timer Medieproduksjon

6 timer Yrkesfagelig fordypning

+ Fellesfag Engelsk (3 timer), Norsk (2 timer), Matematikk (3 timer),

Naturfag (2 timer), kroppsøving (2 timer)

VG2:             5 timer Mediekommunikasjon

6 timer Mediedesign og uttrykk

6 timer Medieproduksjon

9 timer Yrkesfagelig fordypning

+ fellesfag (Norsk 2 timer), Samfunnsfag (3 timer), Engelsk (2 timer),

kroppsøving (2 timer)

Etter VG2:       Ut i  læra / praksisarbeid eller allmennfaglig påbygging.

Lurer du på om Medieproduksjon på Drømtorp skoleåret er et skolevalg som passer for deg? Ta kontakt med oss for å gjøre avtale om å delta på en skoledag.

Marit Bulterud

Avdelingsleder