PC-Mac-ordning

Alle elever i de videregående skolene i Akershus skal ha en bærbar datamaskin. Elevene bruker sine private datamaskiner, og du som skal begynne i Vg1 må selv sørge for å skaffe deg en datamaskin til skolestart.

PC-/Mac-ordning i Akershus fylkeskommune

Du kan bruke den datamaskinen du har fra før, kjøpe en gjennom en vanlig forhandler, eller bestille en subsidiert datamaskin gjennom fylkeskommunens innkjøpsavtaler.

Du kan benytte enhver datamaskin som oppfyller minstekravene:

• Datamaskinen må ha antivirusprogram.
  • Datamaskinen må kunne produsere og levere inn oppgaver i formater som er lesbare for læreren. Du får tilbud om gratis installasjon av Office-pakken når du begynner på skolen.
  • Datamaskinen må fungere når du arbeider i læringsplattformen itslearning.
  • Datamaskinen må fungere uten internettilkobling. Det utelukker for eksempel Chromebook.

Dersom datamaskinen din ikke funge­rer til det som er forventet, kan skolen kreve at du kjøper en standard-PC til bruk i opplæringen.

Hva slags datamaskin bør du velge?

På noen av utdanningsprogrammene brukes programvare som bare fungerer på enten PC eller Mac. Noe programvare krever en kraftig PC eller Mac. Skolen har utlånsutstyr til bruk på skolen for deg som ikke kan bruke programvaren på din egen datamaskin. Tabellen under viser hva slags datamaskin du bør ha dersom du ønsker å benytte din egen datamaskin framfor å låne utstyr av skolen.

Vi gjør oppmerksom på at elever som trenger lydbøker fra Statped bør velge pc da avspillingsprogrammet på mac ikke fungerer optimalt i denne sammenheng.

Krav til datamaskin ved de ulike utdanningsprogrammene ved Drømtorp videregående skole

Medier og kommunikasjon

Anbefalte datamaskiner

- Kraftig pc: Lenovo Think Pad T470

- MacBook Pro MPXQ2

- Egenkjøpt pc med minimum IntelCore2Duo eller AMD Phenom II prosessor med 64-bit support og 8 GB ram.

- Egenkjøpt mac med minimum Multicore Intel prosessor med 64-bit support og 8 GB ram.

Kommentarer

Datamaskinene må være kraftige nok til å håndtere redigering av store filer med film og lyd uten treghet. Maskinene nevnt over skal ha god nok kapasitet til dette. Dersom din maskin ikke er sterk nok vil du få gjort oppgaver på skolen med utstyr som du kan låne der. Hvis du velger å gå for en løsning der du må låne utstyr på skolen, kan du ikke jobbe med slike oppgaver utenom skoletid, for eksempel hjemme på ettermiddagene eller i helgene. Vi anbefaler derfor at du skaffer en maskin som har god nok ytelse til å håndtere Adobe CC-pakken (spesielt Premier-delen).

Øvrige utdanningsprogram

Anbefalte datamaskiner

Ingen spesiell

Kommentarer

Ingen spesielle krav utover dem som er nevnt ovenfor.

Du kan lese mer om PC-ordningen på fylkeskommunens nettsider.

Morten Skari

IKT-ansvarlig