Landets beste elever konkurrerer på Drømtorp videregående skole

Landets beste elever innen programområdet Helse- og oppvekstfag samles ved Drømtorp videregående skole i Ski 8.-10.april.

Vinnerne fra 14 ulike fylker kommer til norgesmesterskapet som Akershus fylkeskommune er vertskap for i år. Vinnere innen Barne- og ungdomsarbeiderfag og Helsefagarbeider på vg2 skal kåres for Skole-NM 2019.

Yrkesstolthet Helse- og oppvekstfag på Drømtorp videregående skole ønsker at konkurranseformen skal skape blest og positive forstillinger om hva det vil si å jobbe innen helse- og oppvekstfag. Grunnlaget for en stolt yrkesidentitet legges i skolen, et norgesmesterskap er en glimrende arena for å kjenne yrkesstoltheten i felleskap med andre.

Se norgesmesterskapet på skolen eller på nett Mesterskapet åpner 9.april kl. 09.00 og 10.april kl. 08.30, og skolen håper at det kommer mange besøkende for å se på konkurrentene. Gjestene vil i tillegg få faglig påfyll. Det vil være foredrag om relevante tema og tid for nettverksbygging med elever og lærere fra hele landet. For alle andre rundt om i landet som ønsker å følge med på konkurransen, kan man se den på nett. Elevene vår streamer konkurransen via en nettside: http://www.skolenm2019.no/

Hele skolen i aksjon for NM I tillegg til elever og ansatte på helse- og oppvekstfag, bidrar de andre yrkesfaglige programområdene på Drømtorp for å skape gode rammer rundt konkurransen. Medieproduksjon lager scener, tar bilder og filmer, IKT-servicefag har laget nettside og streamer konkurransen. Medier og kommunikasjon skal være journalister, mens reiselivselevene bruker sin kompetanse innen vertskapsrollen når de tar imot deltager og publikum. Det er fint å se når elevene får oppgaver som de opplever som relevante og helt på ekte.

Vi får også ordfører fra Ski, Hanne Opdan, til å åpne konkurransen begge dagene. Til å dele ut premiene til de beste helsefagarbeiderne kommer stortingsrepresentant Tuva Moflag, og tidligere ordfører i Ski Gunnvor Eldegard, deler ut premiene til de beste Barne- og ungdomsarbeiderne.

Vi er stolte over å få dette ærefulle oppdraget med å arrangere mesterskapene for Akershus Fylkeskommune.

Drømtorp vgs