Vårens viktigste konkurranse

Fylkesmesterskapet i helsearbeiderfag gikk av staben på Drømtorp videregående skole 30. mars.

Åtte lag fra fylkets videregående skoler og 2 lag med lærlinger konkurrerte i omsorg, kunnskap og ferdigheter på scenen med ”pasienter” i rollespill!

Konkuransen var svært puplikumvennlig og lærerik. Det kom et stort antall elever fra alle fylkets skoler og lærlinger for å heie frem sine kandidater, det var kulturelle innslag og god stemning.

I tillegg hadde vi fagpersoner fra ulike interesseorganisasjoner som holdt foredrag for elever og andre om det å leve med ulike sykdommer. Det var gripende presentasjoner fra fagpersoner, pårørende eller den syke selv.

Å sørge for at samfunnet utdanner nok helsefagarbeidere er en prioritert oppgave. Prognosene tilsier Norge har behov for 18 000 flere helsefagarbeidere i 2020.

Resultat:

1. plass Nannestad (Juni og Emilie)
2. plass Drømtorp (Zunnen og Marius)
3. plass Nannestad (Alexandra og Maram) og Drømtorp (Caroline og Cecilie)

Venche Thon

Avdelingsleder